СПОРТЕН КЛУБ ПО ОРИЕНТИРАНЕ “ТРАПЕЗИЦА – 1954” - ОТЧЕТ ЗА 2010 Г.

 

Година на учредяване: 1954г.

Членове за 2010 г.: - 44

Ръководство: 

Председател: Проф.д-р на п.н.Пламен Легкоступ

Зам. председател:  М. Атанасова

Секретар: Георги Карталов

Членове: В.Богданова;И. Петкова

Г. Караиванов, Д. Димитров     

 2010 година ориентировачите определят като една от най-успешните сред последните години – с утвърждаване на ново ядро млади състезатели и достойно представяне на титулярите в международни състезания. В годишната класация на клубовете, СКО „Трапезица-1954” е пети с картотекирани 36 състезатели, 4 от които – ветерани. Продължи и работата по подобряване на материалната база с реализиране на клубен проект към МФВС.

 Състезателната дейност през годината осигури участия във всички държавни първенства по: ски-ориентиране, лятно ориентиране, коло-ориентиране и нощно ориентиране; в Национална купа „България” и два подготвителни лагера.

 Успешната равносметка – 20 държавни титли, 3 вицешампионски и 10 бронзоми медала, спечелени от около 20 състезатели при голяма конкуренция.

 На ниво – участие в национални отбори, нашите състезатели Мартина Джулиева, Апостол Атанасов и Надежда Стоянова успешно ни представиха в Европейското първенство за юноши и девойки,  като Апостол Атанасов се класира 5-ти в дългата дистанция.

 Сред важните клубни приоритети през 2010 година, които остават и като дългосрочни цели занапред са работа с начинаещите и младите състезатели; стимулиране на състезателите с най-голям принос за успехите на клуба; изработването и обновяването на карти в райони на града, училищата, в крайградските зони.Повече за клуба вижте тук...