Search І Търсене
Четири медала за представителите на СКО “Трапезица 1954”
на Балканското първенство по ориентиране – в Бая Маре– Румъния – 3-6 септември 2008 г.

Националният отбор на България се завърна от Балканиадата по ориентиране в Румъния с купата на комплексен победител. Единадесет балкански титли и общо 40 медала спечелиха българите в четиридневната надпревара в спринт, средна, дълга дистанция и щафети и в изключително оспорвана борба изпревариха с 42 точки домакините в спора за трофея.
С пълни отбори взеха участие отборите на България, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция.
СКО “Трапезица 1954” – Велико Търново бе представен с 5 състезатели - двама в А отбора и трима в разширения състав, на който в края на месеца му предстои участие на Европейското първенство в Швейцария. Валерия Станева и Надежда Стоянова, по-късно заменена заради контузия от Мартина Джулиева, бяха хората от клуба, които представяха България в стартовете за Балканиадата. Григор Караиванов и Апостол Атанасов взеха участие в паралелно провеждащото се открито първенство на Румъния.
На Спринтовата дистанция Валерия Станева и Надежда Стоянова се пребориха за бронзовите медали съответно в Ж18 год и Ж16 год. В открития шампионат на Румъния, Мартина Джулиева извоюва І-во място при Ж18 год, Григор Караиванов остана втори, а Апостол Атанасов девети.
На Дългата дистанция Валерия Станева зае призовото 6-то място, докато Надежда Стоянова получи неприятна контузия и остана едва 10-та. В съпътстващия старт и тримата наши представители останаха 4-ти в групите си.
На Средната дистанция Валерия Станева зае 4-то място при 18 год., като малко не и достигна за медал. Другата ни представителка Мартина Джулиева се включи чудесно в отбора и зае призовото 5-то място при 16 год. момичета. Григор Караиванов и Апостол Атанасов отново участваха в шампионата на Румъния и заеха 6-тите места съответно при 18 и 16 год.
На щафетите Мартина Джулиева се окичи със златен медал, като заедно с отбора на България победиха при 16 год. момичета. Валерия Станева взе сребърен медал в състава на Българската щафета при 18 годишните. (Информация на Петър Цонев)
Повече подробности за класирането може да намерите в сайта на Балканиада‘08: http://www.boc2008.maratin.ro/rezultate.php
 
   
Webdesign Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново