Велико Търново ул. "Стефан Стамболов" № 79, тел./факс 062 63 58 23; e-mail: trapezitca_1902@abv.bg; office@trapezitca1902.com
English Клубове І Хотели І За нас І Зелено училище І Контакти І Турист ЕООД І Календар на инициативите за 2008 г.
 
Актуално
За нас
Клубен живот
Хотели
Екскурзии
Контакти
Библиотека:
"ТУРИСТ" ЕООД, лицензиран туроператор № 05125
Турагент "ТУРИСТ" ЕООД предлага през всички сезони отдих сред природата - елате с нас по екопътеки, до увеселителни и приключенски паркове, в планински лагери и зелени училища овладейте туристически сръчности, опитайте екскурзионно летуване или алтернативни форми на туризъм. Ще резервираме за вас места в туристичеси хижи, хотели или почивни станции. Можем да осигурим транспорт и да организираме екскурзии по избрани от вас маршрути в страната и чужбина със съвременен туристически автобус с климатик, видео и мини-бар. Потърсете ни - нали не искате да пропуснете най-изгодното предложение!
Районът на Велико Търново е удобен за излети и пешеходен туризъм по маркирани туристически пътеки
Има много подходящи места за планинско колоездене. Съществуват 2 писти за състезания в дисциплината крос-кънтри. Те се намират в района на хълма Света Гора и в района на Ксилифор.
Река Янтра дава възможност за воден туризъм. Живописните меандри около които е разположен градът дават възможност за едно приятно преживяване и наслада от живописната гледка.
По протежение на скалите водещи към манастира Света Троица и в района на местноста Устето са оборудвани близо 250 маршрути за катерачи със степен на трудност от V до XI категория. Те са удобни за тренировки и състезания.
Запалените катерачи могат да използват и три изкуствени катерачни стени с обща площ от 300 квадратни метра.
За любителите на ориентирането са изработени карти на градските паркове и града, хълма Света Гора, квартал Варуша, местноста Ксилифор и други места около града.
Няма по-подходящото място за вашето Зелено училище от Туристически учебен център "Момина крепост" - Ксилифор - за ученици до 13-годишна и продължителен престой на ученици над 14-годишна възраст. От 01.05. 2006 год. хотелът и ресторантът "Момина крепост" (2 звезди) в местността Ксилифор са напълно обновени За гостите на хотелския комплекс са 156 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел и 4, 5 и 6 легла с етажни санитарни възли, централно отопление, ресторант и 3 конферентни зали с 15, 30 и 100 места. Вижте повече тук ...
За децата, които обичат природата и спора, през ваканциите ние организираме седмичен лагер в местността Ксилифор край Велико Търново - база с отлични условия за спорт, туризъм, отдих, забавления и превъзходна кухня!
Малки търсачи на силни усещания, очакват ви незабравими изживявания:
туристическа сръчност и умения; поход, спортно ориентиране, катерене по изкуствена стена, тролей край езерото; обучение по воден туризъм на езерото Ксилифор; пленер; лагерен огън; дискотека и още изненади…
Занятията се провеждат от професионални инструктори!
За да се чувствате комфортно, ви предлагаме:
- обяд и следобедна закуска в ресторант; една нощувка в хотел “Момина крепост”, в Ксилифор; транспорт с микробус; компютърна зала; богата база за спорт и игри.
За информация и записвания: тел. 635823, 670904
e-mail: trpezitca_1902@abv.bg; office@trapezitca1902.com
Обновеният ресторант "Момина крепост" предлага отлични възможности за вашия празник! Повече снимки вижте тук
  Вижте на кое място сме в класацията!    
Webdesign Sunstorm studio