<<< обратно към предишната страница
Благовест Лазаров
Спасина Недялкова
Калоян Добрев
Още снимки... More pics
Хроника на събитието
При девойките младша възраст на първо място е Клое Графтио (Белгия) с време 0, 41, 83, на второ – Люси Хрозова от Чехия с 0, 43, 26, а на трето – Ленке Кучера от Унгария с резултат от квалификациите 0,20,39.
При девойките в група А на първо място е Александра Малишева от Русия с резултат 0, 39', 47'', втора е българката Спасина Недялкова (Клуб за екстремни спортове "Селт" – Казанлък), а трета и четвърта - .Анна Чермакова от Чехия и Сесилия Хорак от Швеция.
При девойките от група Б с най-добро време е австрийката Стефани Пихлер – 0, 41, 88. Втора е рускинята Виктория Федоренко – 0, 45, 92, а трета е Динара Усманова също от Русия с резултат 0, 45, 04. Четвъртото място е за унгарката Нора Кирай, пето – Александра Головина (Русия), шесто – Тида Касперовски (Швеция), седмо – Янка Херчег (Чехия). Нашата Полина Петкова е на осмо място с резултат 1 минута, 1 секунда и девет стотни. Девета е Река Сабо от Унгария, десета – Юлия Ермолаева от Русия и на единадесето място – Ида Хьогстрьом от Швеция.
При юношите младша възраст се състезаваха 9 катерачи. С най-добро време е Йежей Комосински от Полша - 0, 26, 18. Сребърният медал е за Калоян Добрев, а бронзовия за Иван Кауров от Русия. Другят българин в групата – Никола Петров – се класира осми.
В състезателна група А при юношите надделя Йежей Крудер с време 0, 23, 78, второто място и сребърния медал останаха за Благовест Лазаров – 0, 28, 62, трети е Методи Зарчев.
В група Б с най-добро време е Богдан Посмашни от Русия с 0, 27, 02. Втори е Иля Султанов също от Русия, трети – Матеуш Пузон от Полша. Четирима български катерачи участваха в тази група – Светослав Савов е шести, Христо Петков е осми, Божидар Любенов е девети и Пламен Петров – десети от общо 12 състезатели. (07.10.2006 г.)
Total results Още резултати
Младежка Европейска купа по състезателно катерене - скорост и трудност. Международен фестивал на катеренето. Велико Търново 6 - 8 октомври 2006
Организатори на състезанията са Международния съвет по състезателно катерене, Държавна агенция за младежта и спорта, Община Велико Търново, БФАК и Туристическо дружество "Трапезица 1902" - Велико Търново. Състезанията ще протекат под патронажа на г-жа Зорка Първанова.
За първи път България беше домакин на Европейска младежка купа през 2002 г., през 2003 г. - на Световно първенство за девойки и младежи, отново Евроейска купа за девойки и младежи през 2004 г., когато беше организиран и Международен младежки фестивал на катеренето. Тази година най-малкият участник във Фестивала е на 3 годинки.
В надпреварата за Младежката Европейска купа се включват 121 състезатели от 16 европейски държави: Австрия, Италия, Испания, Швеция, Унгария, Русия, Норвегия, Великобритания, Сърбия, Словения, Белгия, Чехия, Полша, Люксембург, Израел и България. Ще участват водачите в ранг-листите в отделните групи. България ще бъде представена в групата на 14-15 годишните от Полина Петкова, Христо Петков, Пламен Петров, Божидар Любенов и Светослав Савов, в групата на 16-17 годишните - от Благовест Лазаров (вице световен шампион от 2004 г., на 9 място на Световното първенство през 2006), Спасина Недялкова, Злати Марков, Петър Гавраилов и Методи Зарчев, при 18-19 годишните - от Калоян Добрев и Никола Петров. Треньор на националния отбор е известният български катерач Милен Видиновски. (04.10.2006)
На шести октомври от 17 до 20.30 ч. е времето за регистрация на участниците. От 21 ч. ще се проведе техническата среща. Официалната церемония по откриването е на 07 октомври от 18 часа, след което ще се проведат финалите в дисциплината "скорост". На 8 октомври от 12 ч. стартират финалите в дисциплината "трудност", а церемонията по награждаването на младежите и девойките и в двете дисциплини е предвидено за 16 ч.
Международният фестивал ще бъде среща на младите катерачи от цяла Европа - за участие във Фестивала на деца от 7 до 13 години, за всички желаещи любители на катеренето. Не се изискват лицензи за участниците.
В рамките на Фестивала ще се проведе и семейно състезание по катерене в групи, съобразени с възрастта на децата-участници.
Заедно с всеки състезател в двойка се състезава неговият родител – майка или баща /по избор/. Може да участват и двамата родители с две деца. Състезанието обхваща квалификация и финал. Фестивалът ще се проведе във Велико Търново от 6 до 8 октомври в Двореца на културата и спорта "Васил Левски". (21.09.2006)
 
<<< обратно към предишната страница
  Вижте на кое място сме в класацията!  
Webdesign Sunstorm studio