Велико Търново ул. "Стефан Стамболов" № 79, тел./факс 062 63 58 23; e-mail: office@trapezitca1902.com; trapezitca_1902@abv.bg
<<< Обратно към началната страница
На 29 март 2011 г. във връзка с инициативата "Мениджър за един ден" се проведе среща на ученици от ПГТ "д-р Васил Берон" с управителя на "Турист" ЕООД и секретар на ТД "Трапезица 1902", и служители на фирмата. Г-н Георги Димитров запозна учениците със структурата, историята и дейността на дружеството, както и на фирмата "Турист", която стопанисва Туристически комплекс "Момина крепост". Освен административната сграда, разгледаха комлекса и посетиха музейната сбирка "Туризъм и туристически спортове", където писмено изразиха своите впечатления.
Очакваме и в бъдеще отново да си партнираме в такива инициативи.
Отдавна мечтаете да посетите някое очарователно кътче от хубавата ни татковина или да се запознаете на място с последните археологически открития в страната ни. Доверете се на "Турист"! Никой не познава България по-добре от туристите, а във Велико Търново ние сме наследници на 105-годишна традиция в туристическия бранш и държим на доброто си име!
Няма по-подходящото място за вашето Зелено училище или ваканционен лагер от Туристически учебен център "Момина крепост" - Ксилифор
Малки търсачи на силни усещания, очакват ви незабравими изживявания:
туристическа сръчност и умения; поход, спортно ориентиране, катерене по изкуствена стена, тролей край езерото; обучение по воден туризъм на езерото Ксилифор; пленер; лагерен огън; дискотека и още изненади…
Занятията се провеждат от професионални инструктори!
За да се чувствате комфортно, ви предлагаме:
- обяд и следобедна закуска в ресторант; една нощувка в хотел “Момина крепост”, в Ксилифор; транспорт с микробус; компютърна зала; богата база за спорт и игри.
За информация и записвания: тел. 635823, 670904
e-mail: trpezitca_1902@abv.bg; office@trapezitca1902.com
Турагент "ТУРИСТ" ЕООД предлага през всички сезони отдих сред природата - елате с нас по екопътеки, до увеселителни и приключенски паркове, в планински лагери и зелени училища овладейте туристически сръчности, опитайте екскурзионно летуване или алтернативни форми на туризъм. Ще резервираме за вас места в туристичеси хижи, хотели или почивни станции. Можем да осигурим транспорт и да организираме екскурзии по избрани от вас маршрути в страната и чужбина със съвременен туристически автобус с климатик, видео и мини-бар. Потърсете ни - нали не искате да пропуснете най-изгодното предложение!
Районът на Велико Търново предлага излети по маркирани туристически пътеки
Има много подходящи места за планинско колоездене. Съществуват 2 писти за състезания в дисциплината крос-кънтри. Те се намират в района на хълма Света Гора и в района на Ксилифор.
Река Янтра дава възможност за воден туризъм. Живописните меандри около които е разположен градът дават възможност за едно приятно преживяване и наслада от живописната гледка.
По протежение на скалите водещи към манастира Света Троица и в района на местноста Устето са оборудвани близо 250 маршрути за катерачи със степен на трудност от V до XI категория. Те са удобни за тренировки и състезания.
Запалените катерачи могат да използват и три изкуствени катерачни стени с обща площ от 300 квадратни метра.
За любителите на ориентирането са изработени карти на градските паркове и града, хълма Света Гора, квартал Варуша, местноста Ксилифор и други места около града.
Туристически учебен център "Момина крепост" ви осигурява незабравима почивка само на няколко километра от напрегнатия градски живот. "Момина крепост" се намира в местността "Ксилифор" - между двете исторически перли на България - Велико Търново и Арбанаси. Разполага със 160 места, разпределени в апартаменти, двуместни, триместни и четириместни стаи, ресторант за 90 души и тераса към него, сладкарница, конферентни зали, собствен паркинг. Професионални планински водачи, инструктори по планинско колоездене, спортно катерене и ориентиране могат да проведат обучение на начинаещи и напреднали спортисти. Местоположението на хотела, климатът в района, тишината и спокойствието са предпоставка за пъноценен отдих и чудесно условие за провеждане на зелени училища. Има възможности за ежедневно преминаване на разнообразни туристически маршрути, а спортните и детските площадки наоколо са място за игри и забавления. Потърсете ни и в Туристически комплекс "Момина крепост" - телефон за връзка: 062 623410! Още
Хотел "Трапезица"
Няма друг хотел във Велико Търново от който да се разкрива такава невероятна гледка. "Трапезица" се намира в самия център на достолепната столица на Второто българско царство. Царевец и историческите музеи са на десетина минути път пеша, а етнографският комплекс Самоводска чаршия е просто на отсрещната страна на улицата. В хотела се предлагат 73 легла, разпределени в 2 апартамента, 18 двойни стаи, 7 стаи с три легла и 3 стаи с 4 легла, всяка със собствен санитарен възел и централно отопление през зимата. Хотелът разполага с конферентна зала, ресторант с тераса и превъзходен готвач. А за тези, които не могат без любимите си сериали - в лобито има телевизор.
Хижа "Ксилифор" - заобиколени от спокойствието на природата, на брега на кокетното езеро можете да отдъхнете от напрегнатата градска среда или просто да се срещнете с приятели. Кухнята предлага скара и напитки. Хижата се намира в местността Ксилифор и е част от туристическия комплекс.
Сладкарницата на хотел "Момина крепост", която вечер се преобразява в най-невероятната дискотека с любимата ви музика.
Няма по-подходящото място за вашето Зелено училище от Туристически учебен център "Момина крепост" на Ксилифор - за ученици до 13-годишна и продължителен престой на ученици над 14-годишна възраст. За гостите на хотелския комплекс са 156 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел и 4, 5 и 6 легла с етажни санитарни възли, централно отопление, ресторант и 3 конферентни зали с 15, 30 и 100 места. Вижте повече тук ...
 
<<< Обратно към началната страница
All rights reserved © 2006
Webdesign Sunstorm studio