Снимка: Marko Stamca
Иван Сираков - републикански шампион на спринт
Иван Сираков от "Трапезица 1954" стана най-убедителния шампион на спринт при младежите до 20 г., изпреварвайки с 55 секунди втория в надпреварата по време на Държавното първенство по спортно ориентиране в Смолян. Сираков спечели сребърен медал на дълга дистанция.
При девойките на спринт съотборничката му Валерия Станева е втора. В дългата дистанция Валерия се класира шеста при девойките.
В щафетата отборът на "Трапезица 1954" се класира десети, при девойките щафетата на нашите е на четвърто място, а при юношите – шесто.
При жените (Ж-21Е") Марияна Атанасова, Снежана Кадиева и Йорданка Добрева са на шесто място.
На Държавното първенство в Смолян участваха общо 19 състезатели от клуба по ориентиране "Трапезица 1954" – Велико Търново
Мъже: Александър Атанасов, Красимир Колев, Димитър Димитров
Младежи: Любомир Лалев, Григор Караиванов, Иван Сираков
Девойки: Виктория Керемидчиева, Надежда Стоянова, Валерия Станева
Жени: Снежана Кадиева, Марияна Атанасова, Йорданка Добрева
Иван Сираков е роден на 02 януари 1988 година в град Горна Оряховица. Тренира ориентиране от септември 1997. Първи негов треньор е Михаил Кожухаров, а след това Калин Пенчев. От 2003 година е състезател на СКО “Трапезица - 1954” Велико Търново. През 2005 година Сираков е Балкански шампион отново в спринтовата дистанция, а през 2004 е двукратен вицешампион на Балканите. През 2004 година на Европейското първенство в Австрия е на дванадесето място. От Държавни първенства по ориентиране има 6 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала. Когато по Календарен план няма състезания по ориентиране, Иван Сираков участва в прояви по лека атлетика.
Webdesign Sunstorm studio