Туристически учебен център "Момина крепост" - Ксилифор
Начало І Контакти І Search І Търсене І
 
Туристически учебен център „Момина крепост“ /3 еделвайса/ в местността Ксилифор е напълно обновен. Предлага 156 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел, централно отопление, ресторант, кафе-сладкарница /дискотека/ и 3 конферентни зали /с 20, 40 и 100 места/. Разположен е в непосредствена близост до Велико Търново с многобройните му исторически паметници и забележителности, а само на 2 км. е разположен архитектурно-историческият резерват Арбанаси с типични къщи, стари църкви и манастири. Неоценимо богатство за крайградската паркова среда е уникалната изложба на открито с експонати от провежданите тук пленери по скулптура и живопис. Тук се намира и първия в България музей на туризма и туристическите спортове.
Хижа "Ксилифор" - заобиколени от спокойствието на природата, на брега на кокетното езеро можете да отдъхнете от напрегнатата градска среда или просто да се срещнете с приятели. Едно подходящо място за организиране на семейни и фирмени празници в камерна обстановка до 40 души. Студентите от цялата страна се надпреварват кой ще ангажира хижа "Ксилифор" за Осми декември. Едно подходящо място за организиране на семейни и фирмени празници. Кухнята предлага аламинупи, супи, ястия и разнообразни напитки. Хижата се намира в местността Ксилифор и е част от туристическия комплекс. При топло време винаги е отворена терасата на снек бар "Езерото".
Откритата сцена до Езерото е място, където се провеждат различни инициативи, свъзани с изкуството - пленери по скулптура и живопис, фестивали не песенното и танцовото изкуство, спортно-туристически и училищни празници, етапи от кампанията "Движи се и победи", деня на предизвикателството и много други В района на учебния център са изградени и обезопасени детски площадки за игра, къщата на Баба Яга, волейболно игрище, писта за колоспорт, изкуствена катерачна стена и др.
Предложение от Туристическо дружество "Трапезица 1902" маршрути сред природата от местност Ксилифор -
Хотел "Момина крепост" - Още снимки вижте тук
 
 
 
Ресторант "Момина крепост"
Сладкарница и дискотека, Конферентни зали
Ксилифор от птичи поглед
 
Информация за актуални цени на телефон: 062 63 - 58 -23 или на e-mail: trapezitca_1902@abv.bg; office@trapezitca1902.com
 
© All Rights Reserve Всички права запазени. Използването на снимките без съгласието на ТД "Трапезица 1902" е наказуемо.
   
Webdesign and support Sunstorm studio