Голям успех на Виктор Генов и Влада Маринова - Честито!
На приключилия Международен фестивал по алпийски дисциплини за трофея на град Петцен (Австрия) Виктор Генов от "Еделвайс 74" Килифарево (възрастова група до 19 г.) спечели първо място на боулдър и зае второто в дисциплината скорост. Влада Мариножва (13г.) от "Трапезица 1902" е втора на боулдър и шеста на скорост. В състезанието са взели участие 250 състезатели от 16 държави от цял свят. (12 юли 2010 г.)
Трета ежегодна боулдър среща и неформално състезание
На 17 и 18 февруари 2007 година Алпийски клуб “Академик” София бе организатор на третата годишна Боулдър среща на закрито в залата на Софийския Университет. Катерачи от цяла България, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония се очаква да участват. Срещата протече под формата на неформално състезание, където всички ще катерят заедно, а в края на деня ще се оформи класиране с награди за победителите. Със средствата, набрани от стартови такси, ще бъдат подпомогнати семействата на трагично загиналите Иван Ненков, Филип Жазмати и Тихомир Стоянов
Резултати мъже: На Първо място при мъжете е Мариян Георгиев от Алпийски клуб "Трапезица" - В. Търново. На Трето се клясира Благовест Лазаров от "АК "Еделвайс-74" гр. Килифарево.
Резултати жени: При жените Петя Гърбова от АК "Трапезица" се класира втора, а съотборничката и Мила Гордеева - четвърта.
Big Jump - Първи са Петя Гърбова при жените и Благовест Лазаров при мъжете.
Нашата състезателка Ина Джамбазова се класира трета в Аахен, Германия
На проведената наскоро Открита боулдър среща в гр. Аахен /Германия/, нашата състезателка Ина Джамбазова, в сериозна конкуренция с повече от 100 жени зае престижното 3-то място.
Преминаваха се 35 маршрута в рамките на 6 часа. Всички приятели, колеги и любители на катеренето поздравяват Ина с успеха!

  Вижте на кое място сме в класацията!  
Webdesign Sunstorm studio