Засадихме 250 фиданки през седмицата на гората в Ксилифор
На 05 април 2008 г. в района на крайградската зона за отдих и туризъм – Ксилифор 20 доброволци се включиха в акцията по залесяване. То е в рамките на инициативата на президента Георги Първанов – "Хубава си моя гора", а местни организатори са Районна дирекция по горите и Туристическо дружество "Трапезица 1902". Най-активно работиха любителите на природата от Клуба по пешеходен туризъм. Бяха засадени 250 фиданки от червен дъб, липа и полски ясен - видове, характерни за местността. Тънкостите в засаждането на дръвчета разясни инж. Милко Денев от РДГ. до този момент подобно залесяване освен на Ксилифор, е направено в с. Раданово, предстои в района на Прохода на републиката. "За туристическо дружество "Трапезица 1902" това е продължение на една традиция, стартирала преди 105 години. На 13 декември ние възобновихме някогашния Коледен благотворичелен бал и част от събраните тогава средства бяха определени за това залесяване, за да се превърне това уникално за Велико Търново място в една още по-привлекателна зона за отдих.
В инициативата се включиха: Станчо Русев, Огнян Кочев, Бранимир Рибаров, Борис Димитров, Митко Кушев, Кинка Рибарова, Росана Кушева, Димитър Драгошинов, Марин Янакиев, Георги Петков, Мила Велчева, Емил Витанов, Йордан Йорданов, Николай Станев, Марко Генджов и др.
На 07 април в залесяването се включиха и учениците от ОУ "Бачо Киро".
Авторски снимки на Румяна Николова и Мила Велчева © All Rights Reserve Всички права запазени. Използването на снимките без писменото съгласието на автора е наказуемо.
 
 
   
Webdesign Sunstorm studio