Двама великотърновски състезатели в десетката на Световното първенство по водно спасяване

Състезателите на Плувен клуб "Етър" Мартин Атанасов и Петър Пенчев участваха на Световното първенство по водно спасяване на интерклубовете в град Варнемюнде Германия,което се проведе от 27 до 30 юли за плажните дисциплини и от 31 юли до 2 август в Берлин за дисциплините в басейн.
Над хиляда участници от 160 клуба от целия свят мериха сили в състезанието.Нашите състезатели,които са още в младежка възраст дебютираха при мъжете.В дисциплините Beach sprint Атанасов стана седми, а Пенчев осми в серията си, Beach flags,съответно девети и дванадесети, а Мартин остана на косъм от четвъртфиналите. В дисциплините Board race и Surf race са 16 и 14 и съответно 21 и 24. Двамата участваха и в щафетната дисциплина Board rescue. Младите състезатели натрупаха ценен опит и направиха заявка за участие в Европейското първенство по водно спасяване догодина и за световното през 2010 година.
Веднага след завръщането си от Германия П.Пенчев и М.Атанасов заминаха за морската ни столица,където ще участват в преплуването на маратона Галата - Варна. Участието на младежите ни в това състезание стана възможно благодарение на нашите спонсори - Застрахователно АД Виктория, Булмекс ООД, Г. Димитров, И. Михнев, родители и приятели на състезателите от ПК Етър. (Информацията е на Роза Георгиева - треньор)

       
       
Авторски снимки! © All Rights Reserve Всички права запазени. Използването на снимките без съгласието на авторите е наказуемо.
Още снимки от инициативите на Клуба по водни спортове през 2008 г.:
Национален турнир по водно спасяване “Любен Кантарджиев” 2007 г.
 
   
Webdesign Sunstorm studio