<<< Търсене в сайта
ІV Национален песенен празник „Оттук започва България”
С волна туристическа песен край Хотнишкия водопад
На 9 юли 2011 г. 21 хористи от Туристически хор “Еделвайс” към Туристическото дружество “Трапезица-1902 “ гостуваха в Хотница на своите дългогодишни колеги и приятели – сем. Йорданка и Иван Климентови. Наред с топлото посрещане в гостоприемния и богат на песни дом, великотърновските хористи се насладиха на живописна разходка до природния феномен Хотнишки водопад.
Ето какъв ще остане завинаги в сърцето на всеки от тях този ден: „Беше топъл летен ден. С повишено настроение отпътувахме към с. Хотница. На входа на етнографската си къща в селото, колегите Йорданка и Иван Климентови ни посрещнаха по български обичай с топла пита и здравец. Нагостиха ни с градинарска супа и салата, приготвени от зеленчуци, отгледани в тяхната добре подредена градина. Под дърветата на овощната градина бяха богато наредените трапези, на които всички колеги се чувствахме добре дошли. За десерт сръчната домакиня предложи диня и плодов сладкиш. Изпяхме песни, припомнихме си весели случки.
След това се разходихме до Хотнишкия водопад, който се намира на около 5 км от селото. Невъзможно е да дойдеш в с. Хотница и да не посетиш тази природна забележителност. Височината, от която се стичат водите на водопада е голяма и гледката е впечатляваща. Нашият диригент, Маестро Иван Данчев, както винаги в отлична форма и с присъщата си енергичност, не се стърпя да се хвърли в студените води под водопада. Не само в музиката, той и тук е в „свои води” – нали е и майстор на спорта по плуване.
Може би за в бъдеще кметството трябва да помисли как този кът да бъде превърнат в една туристическа атракция и да привлича много посетители.
Отпочинали и с чудесни впечатления, следобед се завърнахме във Велико Търново. Всички колеги благодарим за гостоприемството на сем. Климентови, като им желаем здраве и да бъдат все така жизнени и с добро настроение. (Радка Тодорова, участник в Туристически хор „Еделвайс”)
Използването на снимки без разрешение на дружеството е забранено.
Песните на България 2011
OnLine TV
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново