<<< Търсене в сайта
Участие на Клуба по воден туризъм на Международната регата по Дунав "ТИД 2010"
С незабравими преживявания се завърнаха участниците в Международната туристическа регата по Дунав. Приключи първият етап на Международната регата по Дунав, в която се включиха петима представители на ТД”Трапезица 1912” във Велико Търново. Заредени с много емоции и настроение се завърнаха Боряна Иванова, Светлана Георгиева, Нели Войнова, Ангел Нейков и Милен Джановски. “Бяхме най-веселата, най-емоционалната и най-младата група. Движехме се по реката като една голяма живописна група, в която имаше възрастни хора, малки деца, дори домашни любимци. Вечер организирахме палатков лагер. Говорехме различни езици, но се разбирахме”- разказа Светлана Георгиева.
Походите по Дунав са традиция за Боряна Иванова, която участва още от студентските си години в тях. “Никога няма да ми омръзне красивата река, аромата на цъфнали върби, красивите градове и замъци, възхищението от нашите кораби и многото приятелства”, сподели вълнението си тя. Повече за посрещането ...(Текст и снимка - Пенка Гърбузанова, Общинско кабелно радио "Велико Търново")
Броени дни остават до края на участието на гребците от клуба по воден туризъм към Туристческо дружество "Трапезица 1902". В неделя и понеделник участниците са във Виена и утре (13 юли) ще потеглят за Братислава, където приключва тяхното участие. Регатата по Дунав - ТИД 2010 - в която те се включиха от началото в Инголщадт, Германия, ще се запомни с перфектните за гребане атмосферни условия - малко жега и само един ден дъжд - и достойното представяне на България на този международен спортен форум. В отделните етапи към българската група са се включвали състезатели от Видин, Стара Загора, Хасково. Към края на седмицата ще ги очакваме във Велико Търново.
(Румяна Николова , 12 юли 2010)
"Валя дъжд цяла нощ,палатките подгизнаха, но настроението в групата е отлично" - предаде преди час Светлана Георгиева от великотърновската група, която участва в гребната регата по Дунав.
В неделя е приключил първият етап от участието на нашите гребци - на територията на Германия - и от два дни са в Австрия. Всички са в добро здраве и отлично самочувствие.Заедно с 8 състезатели от Видин представят страната ни на ТИД 2010 (Tour International Danubien).
Посетили са няколко австрийски града по поречието на Дунав, но най-голямое възхишението им от град Линц, където са направили много снимки.
Следващият етап от регатата е до бивака близо до град Ибс, км 2059, на десния бряг на реката. Тук се намира най-стария австрийски бараж на Дунав, хидровъзел "Ибс - Персенбойг", построен през 1959 г.. Освен със стария замък Персенбойг, разположен непосредствено над камерите на шлюза, мястото е известно и с оригиналното пано "Походът на нибелунгите".(Румяна Николова, 06.07.2010)
Боряна Иванова, Светлана Георгиева, Ангел Нейков, Милен Джановски и Нели Войнова отпътуваха за Инголщадт, откъдето ще се включат в регатата по Дунав. 20-23 дни (според метеорологичните условия) ще продължи инициативата, като нашите участници ще преминат маршрута само на териториите на Германия и Австрия, а останалите участници –до България.
Петимата бяха изпратени от близки, колеги и приятели с пита и здравец, а от Туреистическото дружество им предадоха един еньовски венец от билки и цветя - да го пуснат да плува по Дунав за здраве и успех.
Още подробности за историята на регатата изтеглете от тук ...
OnLine TV
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново