<<< Търсене в сайта
РЕЗУЛТАТИ ОТ КАМПАНИЯТА “ДВИЖИ СЕ И ПОБЕДИ ПРОЛЕТ – 2010”
Пролетният етап на кампанията приключи на 29 май в парк Ксилифор със спортно-туристически празник, посветен на Международния ден на предизвикателството и Световния ден без тютюнопушене - 31 май. По пътеките до парк Ксилифор преминаха общо 292 души, в т. ч. и 7 семейства. Най-малкият регистриран участник, преминал и трита маршрута в кампанията е Яна Петрова на 4 години, а най-възрастният – Славка Иванова на 91 години – от Велико Търново. Измерено беше кръвното налягане на 64 участника в кампанията – 14 мъже и 50 жени.В програмата на празника са включени разнообразни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети в три възрастови групи; преодоляване на препятствия (въжен мост над реката; висяща въжена стълба; тролей над езерото; изкуствена катерачна стена); стрелба с лък; дартс; колокрос; турнир по шах, риболов и други.
По повод на Световния ден без тютюнопушене бе представена изложба на детски рисунки от проведения в ОУ "Хр. Ботев" – Велико Търново конкурс „Моят свят без тютюнев дим”. В рамките на празника се проведоха и образователни игри по темата репродуктивно здраве с ученици от 8 до 12 клас от училищата във Велико Търново. За всички участници и победители в отделните спортно-туристически дисциплини имаше изненади, а също така те участваха и в томбола. Бе определен и най-атрактивният участник на празника, наградата за когото, се осигуряи от Младежки дом – Велико Търново. Тегленето на жребия за наградите ще се проведе на 4 юни (петък) от 11.00 часа в сградата на РИОКОЗ – Велико Търново в присъствието на средствата за масова информация. Вижте наградените тук ...
22 май 2010. Вторият етап от кампанията "Движи се ипобеди, пролет –2010" премина по нова туристическа пътека, подготвена със съотвентите обозначения от ТД "Трапезица 1902". От Велико Търново, през Гарга баир и местността Каменец до с. Арбанаси премнаха общо 185 души. Приканваме всички любители на излетите да преминат по този маршрут през почивните дни - гледките са невероятни! Организирано участваха 7 училища, като най-голяма активност проявиха учениците и преподавателите от ОУ "Дим. Благоев" – В. Търново, ІІІ ОУ "Св. Кирил и Методий" – Горна Оряховица и основните училища във Велико Търново - "Хр. Ботев" и "Бачо Киро". Най-малкият регистриран участник, преминал и двата маршрута в кампанията е Яна Петрова на 4 години и 3 месеца, а най-възрастният – Славка Иванова на 91 години – от Велико Търново. Измерено бе кръвното налягане на 58 участника – 12 мъже и 46 жени. (Снимки Деяна Робова)

На 1 май 2010 година се проведе първият етап на кампанията “Движи се и победи – пролет 2010” с краен пункт – хижа Божур. По маршрута преминаха общо 402 души, в това число и 8 семейства. Най-малкият регистриран засега участник, който има право да участва в жребия за наградите е Яна Петрова на 4 години и 3 месеца, а най-възрастният – Славка Иванова на 91 години. Организаторите на “Движи се победи – пролет 2010” канят всички желаещи на 22 май (събота) да преминат и втория маршрут на кампанията с краен пункт – село Арбанаси. За участниците, които не познават маршрута са осигурени водачи от разклона за гара “Трапезица” с начален час на тръгване – 9.00 и 10.00 часа. Участниците в туристическите маршрути имат шанс да спечелят голямата награда на кампанията – велосипед. Останалите 10 награди ще бъдат туристически принадлежности. (Текст Йорданка Илиева, РИОКОЗ В. Търново)
 
       
Вижте още:
 
OnLine TV
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново