<<< Търсене в сайта

Мила Велчева с награда за поезия

Мила Велчева, член на Управителния съвет на ТД "Трапезица 1902" и зам.-директор на ОУ "Бачо Киро" - Велико Търново, зарадва всички свои приятели със спечелената награда за поезия в престижен литературен конкурс. Поздрави от сърце!
Трима педагози от великотърновска област са отличени в националния конкурс за учители - творци, обявен от издателствата “Анубис - Булвест” и в. “Сега”. В категорията за поезия е отличен началният учител Мила Велчева, която е пом.-директор на ОУ “Бачо Киро” във В. Търново. Тя е впечатлила журито със стихотворение, посветено на поетесата Маргарита Петкова. То ще бъде включено във втората поетична книга на учителката, която предстои да излезе от печат под името “Нищо за губене”.
Преподавателката в Американски колеж “Аркус” Мирослава Петърчева се е представила в категория “Разкази” с творбата си “Некрологът”. Разказът “Реквием за една грозница” е донесъл награда и на педагожката Галина Георгиева от ОУ “Св. Климент Охридски” в село Камен.
Творбите на трите дами са включени в сборник “Скъпоценни камъчета”. Той бе представен на национална среща на учителите - творци на 28 май в Пловдив, където Мила Велчева бе поканена и получи грамота. В над 200 страници са събрани най-добрите литературни произведения, писани от учителите, взели участие в конкурса. Творчеството на педагозите са оценявали проф. Боян Биолчев, поетът Бойко Ламбовски и писателят Николай Табаков. За надпреварата творби са изпратили около 400 учители от страната. Петима учители от Великотърновска област ще получат наградата “Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката, която се дава по традиция за Празника на славянската писменост и култура 24 май. Още за конкурса
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново