Приключи Конкурсът за учители – творци, посветен на Европейската година на творчеството и иновациите, който ИК "Анубис" и издателство "Булвест 2000", в партньорство с в. "Сега", обявиха в началото на тази година. Конкурсът продължи повече от четири месеца и през това време в него се включиха стотици български учители от цялата страна с над 1000 свои произведения.
Журито в състав писателите Боян Биолчев, Бойко Ламбовски и Николай Табаков определи 119 участници да бъдат включени в общия сборник със стихове, разкази и есета. (Списък на отличените автори виж ТУК.)
Този сборник със заглавие "Скъпоценни камъчета" бе бъде представен официално по време на фестивала "Пловдив чете" през месец май.
Премиерата му се състоя на 28 май 2009 г. в гр. Пловдив, Къща – постоянна експозиция "Г. Божилов-Слона", от 18.30 ч.
Искаме да изкажем своите най-искрени благодарности на всички участници в конкурса, които ни зарадваха със своите многобройни творби и с участието си допринесоха за престижа на тази национална инициатива, и доказаха творческия потенциал на българския учител. Пожелаваме на всички тях бъдещи успехи на литературното и професионалното поприще!

От организаторите

<<<Обратно към новината