<<< Търсене в сайта
Турнир по спортно катерене Cup "Petzen Climbing Trophy" в Австрия - нашите с осем медала!

От 10 до 12 юли в австрийското селце Сент Мишел, в близост до Клагенфурт, се проведе традиционното състезание по катерене за деца, юноши и девойки от 8 до 19 години - Cup "Petzen Climbing Trophy ". Участваха над 250 състезатели от 14 държави : Австрия, Словения, Унгария, Чехия, Словакия, Хърватия, България, Сърбия, Италия, Казахстан, Украйна, Румъния, USA и Русия. Състезанието премина при изключително голяма конкуренция и в трите състезателни дисциплини: боулдър, трудност и скорост. Въпреки това нашите състезатели доказаха, че по нищо не отстъпват на водещите страни в този спорт каквито са Австрия, Словения, Италия и завоюваха 8 медала, сред които: 4 сребърни и 4 бронзови.

С по два медала си тръгнаха: Виктор Генов(2-ри на боулдър и 3-ти на скорост) и Тодор Шарков(2-ри на трудност и 3-ти на боулдър) от АК”Еделвайс 74”Килифарево. По един медал спечелиха: Божидар Любенов(3-ти на трудност) и Ива Добрева(3-та на скорост) от АК”Трапезица 1957”Велико Търново, Антония Флорова(2-ра на скорост) от АТК”Казанлък” и Христо Алтънчев(2-ри на скорост) от Варна.

На два пъти съдиите, съвсем тенденциозно, ощетиха наши състезатели, което беше причината да се завърнем без златен медал. В скороста Антония Флорова без конкуренция спечели битката за първото място, но съдиите не признаха резултата с твърдението, че не е докоснала финалния бутон и по този начин златния медал остана за състезателката на домакините. По подобен начин, организаторите лишиха Тодор Шарков от златния медал в трудноста, като допуснаха състезател от Унгария да използва забранени хватки по финалния маршрут, което му помогна да го изкатери и по този начин нашия състезател, който премина маршрута с особенна лекота остана на второ място.

Като цяло нашите състезатели показаха високо ниво на подготовка. В генералното класиране, което се формира на база резултатите от трите дисциплини, Тодор Шарков е втори в своята възрастова група, а трето място заеха: Антония Флорова, Божидар Любенов и Виктор Генов в съответните възрастови групи. За състезателите ни над 14 годишна възраст, предстои участие в Световното първенство във Франция за младежи и девойки и това състезание бе много, като една добра тренировка за него. (18.07.2009, Текст - Милен Видиновски) Класирането...

Вижте още:
Държавно първенство по катерене - Велико Търново 2009
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново