<<< Търсене в сайта
Спортно-туристически празник на Ксилифор
На 31 май 2009 година се проведе третият етап на пролетната кампания “Движи се и победи”. "По маршрутите до местността Ксилифор преминаха общо 282 души, в т. ч. и 9 семейства. Най-малкият регистриран участник в третия поход е Християна Димитрова на 5 години и 3 месеца, а най-възрастният – Славка Христова на 89 години. От общините Велико Търново и Горна Оряховица взеха участие ученици и преподаватели от седем училища. Най-голяма активност в третия маршрут на кампанията проявиха учениците от ОУ “Христо Ботев” – Велико Търново с 71 регистрирани участника" - съобщи от РИОКОЗ Йорданка Илиева.
По традиция в един от етапите на кампанията се провежда и Спортно-туристически празник в местността Ксилифор, който съвпадна със Световния ден срещу тютюнопушенето и Международния ден на предизвикателството. И тази година Младежки дом - Велико Търново организира конкурс за рисунка "Не на цигарите!". Въпреки проливния дъжд предния ден, на Ксилифор се събраха много участници в различните центрове на предизвикателството: щафета, ориентиране, шах, спортен риболов, кроскънтри, плажен волейбол, състезание с лодки в езерото, а най-много адреналин и този път имаше в "Тролей над езерото". Кои са наградените в състезанията можете да видите тук. Бяха изтеглени и наградите от томболата за участниците, успешно преминали е трите етапа на кампанията "Движи се и победи, пролет 2009". Специален участник в Деня на предизвикателството бяха малките музиканти от гр. Сандански, които със сърцатите си изпълнения закриха празника. (Текст Румяна Николова)
Втори етап от кампанията "Движи се и победи, пролет 2009" - поход до хижа "Божур"

На 17 май 2009 година се проведе вторият етап на кампанията “Движи се и победи – пролет 2009” с краен пункт – хижа Божур. По маршрута преминаха общо 243 души, в това число и 7 семейства.
Най-малкият регистриран засега участник, който има право да участва в жребия за наградите е Християна Димитрова на 5 години и 3 месеца, а най-възрастният – Величка Петрова на 82 години.
Организаторите на “Движи се победи – пролет 2009” канят всички великотърновци на 31 май (неделя) да преминат и третия маршрут на кампанията с краен пункт – парк Ксилифор.
Заключителният етап на кампанията по традиция ще бъде съчетан със Спортно-туристически празник, посветен на Международния ден на предизвикателството – 30 май и Световния ден без тютюнопушене – 31 май. В празника деца и ученици ще участват в разнообразни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети и игри; преодоляване на препятствия (въжен мост над потока; туристически каяци, изкуствена катерачна стена); стрелба с лък; дартс; състезание по шахмат; риболов; колокрос в три възрастови групи и други.
По повод на Световния ден без тютюнопушене, по време на спортно-туристическия празник ще бъде организирано рисуване на открито за всички желаещи деца и ученици по темата “Децата – независими от тютюна”.
За всички участници в празника и за победителите в отделните спортно-туристически дисциплини се предвиждат съответни награди и стимули – предметни награди и лакомства. Ще бъде присъдена и награда за най-атрактивен участник, осигурена от Младежки дом – Велико Търново.

Йорданка Илиева
РИОКОЗ – Велико Търново

Първи етап - Поход до манастира "Петър и Павел"
На 9 май 2009 година се проведе първият етап на кампанията “Движи се и победи – пролет 2009” с краен пункт –Петропавловски манастир. По маршрута преминаха общо 423 души, в това число и 12 семейства. В първия етап взеха участие 304 ученици и преподаватели от 8 училища от градовете Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.
Най-малкият регистриран засега участник, който има право да участва в жребия за наградите е Християна Димитрова на 5 години и 3 месеца, а най-възрастният – Славка Христова на 89 години.
Организаторите на “Движи се победи – пролет 2008” канят всички великотърновци на 17 май (неделя) да преминат и втория маршрут на кампанията с краен пункт – хижа “Божур”. За участниците, които не познават маршрута са осигурени водачи от ТД “Трапезица 1902” с начален час на тръгване – 9.00 от моста до църквата “Св. 40 мъченици” и 9.30 часа от разклона за гара “Трапезица”.
Участниците в туристическите маршрути имат шанс да спечелят голямата награда на кампанията – велосипед. Останалите 10 награди ще бъдат туристически принадлежности. (Текст Йорданка Илиева, РИОКОЗ – Велико Търново)
Снмки: Деана Робова, Румяна Николова, Калин Христов. Всички права запазени!
Вижте още:
Празникът през 2007 г.
"Движи се и победи" 2008 г.
   
Webdesign and support Sunstorm studio
Всички права запазени! All Rights Reserved © ТД "Трапезица 1902" Велико Търново