Кампанията "Движи се и победи" стартира с поход до хижа "Божур"
Вижте кои са наградените за участието си в кампанията тук ...
На 11 май 2008 година се проведе първият етап на кампанията “Движи се и победи – пролет 2008” с краен пункт – хижа “Божур”. По маршрута преминаха общо 359 души, в това число и 11 семейства. В първия етап взеха участие 240 ученици и преподаватели от 7 училища от градовете Велико Търново и Горна Оряховица. Учениците се включиха в организираните състезания по скачане с чували, дърпане на въже и носене с “туристическо столче”.
Най-малкият регистриран засега участник, който има право да участва в жребия за наградите е Лъчезар Гърбов на 4 години и 11 месеца, а най-възрастният – Деан Чаушев на 88 години.
На 18 май 2008 година се проведе вторият етап на кампанията “Движи се и победи – пролет 2008” с краен пункт – Петропавловския манастир. По маршрута преминаха общо 355 души, в това число и 14 семейства.
Най-малкият регистриран засега участник, който има право да участва в жребия за наградите е Лъчезар Гърбов на 4 години и 11 месеца, а най-възрастният – Деан Чаушев на 88 години.
Организаторите на “Движи се победи – пролет 2008” канят всички великотърновци на 31 май (събота) да преминат и третия маршрут на кампанията с краен пункт – парк Ксилифор.
Заключителният етап на кампанията по традиция ще бъде съчетан със Спортно-туристически празник, посветен на Международния ден на предизвикателството – 30 май и Световния ден без тютюнопушене – 31 май. В празника деца и ученици ще участват в разнообразни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети и игри; преодоляване на препятствия (въжен мост над реката; висяща въжена стълба; тролей над езерото; изкуствена катерачна стена); стрелба с лък; дартс; риболов; колокрос в три възрастови групи и други.
По повод на Световния ден без тютюнопушене, по време на спортно-туристическия празник ще бъде организирано рисуване на открито за всички желаещи деца и ученици по темата “Децата – независими от тютюна”.
За всички участници в празника и за победителите в отделните спортно-туристически дисциплини се предвиждат съответни награди и стимули – предметни награди и лакомства. Ще бъде присъдена и награда за най-атрактивен участник, осигурена от Младежки дом – Велико Търново.
Участниците в туристическите маршрути имат шанс да спечелят голямата награда на кампанията – велосипед. Останалите 10 награди ще бъдат туристически принадлежности. (Информация на д-р Ваня Манчева, РИОКОЗ – Велико Търново)
Хижа Божур - 11 май 2006 г.
Петропавловски манастир - 18 май 2008 г.
Ксилифор - Ден на предизвикателството 31 май 2008 г. За пръв път бе организирано и състезание по спортен риболов. Учениците се включиха в щафетата и състезанията по скачане с чували, стрелба с лък, шах, крос кънтри и др. Вижте наградените тук ...
Ако искате да видите снимки от кампанията през 2007 г. - тук...
  Вижте на кое място сме в класацията!  
Webdesign Sunstorm studio