Поход до Арбанаси - трети етап
На 18 октомври 2008 година се проведе третият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. По маршрутите до с. Арбанаси преминаха общо 332 души, в т. ч. и 5 семейства. Най-малкият регистриран участник в третия поход е Александър Блажев на 7 години и 4 месеца, а най-възрастният – Славка Иванова на 88 години и 8 месеца. От общините Велико Търново и Горна Оряховица взеха участие ученици и преподаватели от девет училища. Най-голяма активност в третия маршрут на кампанията проявиха учениците от ОУ “Бачо Киро” с 56 регистрирани участника. На 24.10.2008 ще се теглят наградите за участниците и ще се връчат грамоти в отделните категории на кампанията. (Текст - РИОКОЗ)
Спортно-туристическият празник на Ксилифор бе притегателен център за втория етап на есенната кампания “Движи се и победи”
При отлична подготовка и приятно слънчево време на 11 октомври 2008 г. в местността Ксилифор дойдоха над 1000 организирани и неорганизирани туристи. Празникът откриха малките изпълнители от група "Омайниче", а начало на надпреварата по традиция бе дадено от председателя на Общински съвет Велико Търново - Христо Христов. По маршрутите до местността Ксилифор преминаха общо 758 души, в т. ч. и 9 семейства, което е най-масовото участие в един маршрут от стартирането на “Движи се и победи “ досега. Най-малкият регистриран участник във втория поход е Йордан Градинаров на 4 години и 3 месеца, а най-възрастният – Славка Иванова на 88 години и 8 месеца.
Вторият маршрут на кампанията беше съчетан с традиционния спортно - туристически празник, в който деца и ученици участваха в разнообразни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети и игри; преодоляване на препятствия (мост над потока; висяща въжена стълба; тролей над езерото; изкуствена катерачна стена); стрелба с лък; дартс; колоездене; спортно ориентиране; плажен волейбол и други. Всички участници в празника и победителите в отделните спортно - туристически дисциплини получиха съответни награди и стимули.
От общините Велико Търново и Горна Оряховица взеха участие ученици и преподаватели от единадесет училища. Най-голяма активност във втория маршрут на кампанията проявиха отново учениците от ОУ “Бачо Киро” с 194 регистрирани участника.
Организаторите на “Движи се победи – есен 2008” канят всички желаещи на 18 октомври (събота) да преминат и третия маршрут на кампанията с краен пункт – с. Арбанаси. Кои са победителите в Спортно-туристическия празник вижте тук
Снимки - Здравко Николов
 
Кампанията "Движи се и победи" стартира с поход до хижа "Божур" на 4 октомври 2008
На 4 октомври 2008 година се проведе първият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. По маршрутите до хижа “Божур” преминаха общо 415 души, в т. ч. и 4 семейства.
Най-малкият регистриран участник в първия поход е Лъчезар Гърбов на 5 години, а най-възрастният –Деян Чаушев на 88 години.
От общините Велико Търново и Горна Оряховица взеха участие ученици и преподаватели от осем училища. Най-голяма активност в първия маршрут на кампанията проявиха учениците от ОУ “Бачо Киро” с 103 регистрирани участника.
Организаторите на “Движи се победи – есен 2008” канят всички желаещи на 11 октомври (събота) да преминат и втория маршрут на кампанията с краен пункт – парк “Ксилифор”. Вторият маршрут на кампанията ще бъде съчетан със спортно - туристически празник, в който деца и ученици могат да участват в разнообразни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети и игри; преодоляване на препятствия (мост над реката; висяща въжена стълба; тролей над езерото; изкуствена катерачна стена); стрелба с лък; дартс; колоездене и други. За всички участници в празника и за победителите в отделните спортно - туристически дисциплини се предвиждат съответни награди и стимули. Телефони за справка и допълнителна информация: 614-365, 635-823 с код за Велико Търново 062.
(Информация на д-р Ваня Манчева, РИОКОЗ – Велико Търново)
Снимки от похода до хижа "Божур" - 04 октомври 2008 г.
Последните 4 снимки са ни предоставени от Калин Христов - благодарим за съдействието!
 
Вижте още:
"Движи се и победи" Пролет 2008
Ако искате да видите снимки от кампанията през 2007 г. - тук...
     
Webdesign Sunstorm studio