Коледен благотворителен бал 13 декември 2008
в туристически комплекс
“Момина крепост” — Велико Търново

4123 лева бяха дарени на Коледния благотворителен бал на Туристическо дружество "Трапезица 1902". При перфектна организация и с много настроение туристите проведоха своя благотворителен бал, средствата от който, ще бъдат използвани за създаването на първия в България Музей на туризма и туристическите спортове. Българският туристически съюз напълно подкрепя инициативата за изграждането на музея във Велико Търново. Местни политици, хора на бизнеса и членове на дружествените клубове, успели да закупят от лимитираните 150 куверта за бала, също дадоха своята финансова подкрепа и на място в специалната дарителница. Така туристическото дружество продължава своята над 100-годишна традиция първо във Велико Търново да се подемат различни инициативи, които да се превръщат във въпрос на престиж за цялата страна. Дарения направиха още “Вектор Конструкт” – Кирил Маринов, Уолтопия; “Арба” – Марин Маринов, “Агрима”, “Торн спринг”; Алпийски клуб “Планини и приключения” и ТД “Българка” от Сливен. Сумата е събрана от благотворителна част от цената на всеки куверт; от дарителница, от продадени 357 билета от благотворителната томбола и от продажба на коледни аксесоари. Нека припомним, че за пръв път в България по тяхна инициатива се издава туристически пътеводител, построява се първата туристическа хижа, провежда се кръг от Световната купа по катерене и много други инициативи.
На 13 секември 2007 г. бе възстановена традицията за провеждане на Коледен благотворителен бал. Двама стипендианти, за отлични спортни резултати, - Иван Сираков и Валерия Станева - излъчи управителният съвет на ТД "Трапезица 1902". Останалата част бе изразходена за залесяване на "Ксилифор". Нека припомним, че бяха набрани 2023 лв. от куверти и дарители. За благотворителните традиции на Туристическото дружество можете да прочетете повече тук ...
Фотограф - Деана Робова. Снимките са със запазено авторско право и използването им без разрешението на автора е наказуемо!
© All Rights Reserved
Вижте още:
Коледен благотворителен бал
Обновеният туристически комплекс "Момина крепост" в местността Ксилифор - Велико Търново
Как посрещаме Коледа и Новата 2008 година
 
   
Webdesign and support Sunstorm studio